Ανθοιάματα του Μπαχ

Ανθοιάματα του Μπαχ

Τι είναι τα ανθοιάματα του Μπάχ;

Τα ανθοιάματα του Μπαχ είναι μια διαφορετική προσέγγιση της βοτανοθεραπείας, ένα αλχημικό αμάλγαμα της πνευματικής ουσίας του άνθους σε συνδυασμό με τις συναισθηματικές – νοητικές ανάγκες του ατόμου.

Τα ιάματα αυτά δεν χρησιμοποιούνται απευθείας για οργανικές παθήσεις αλλά για ψυχικά συμπτώματα όπως:

  • ανησυχία
  • φόβος
  • απελπισία
  • ερεθιστικότητα

Η ψυχική κατάσταση του ατόμου παίζει πρωτεύοντα ρόλο στην πρόκληση, την ανάπτυξη και τη θεραπεία κάθε οργανικής πάθησης.

Τα ανθοιάματα του Μπαχ φαίνονται να λειτουργούν σε συνδυασμό με τη Ζωτική δύναμη, επιτρέποντας της να περάσει ελέυθερα μέσα ή γύρω από ένα μπλοκάρισμα και επιταχύνοντας έτσι τη θεραπεία και επαναφέροντας την ενοποιημένη ολότητα ψυχής-σώματος.

Ποιος ήταν ο Δρ Έντουαρτ Μπαχ;

Ο Δρ Έντουαρτ Μπαχ (1886 -1936) ήταν γιατρός, ερευνητής, βακτηριολόγος και ομοιοπαθητικός. Ήταν ένα ανήσυχο πνεύμα και μια ψυχή υπεύθυνα στρατευμένη στην βοήθεια και την θεραπεία των συνανθρώπων του.

Είχε αναπτύξει τριάντα οκτώ ιάματα που καλύπτουν τις αρνητικές καταστάσεις από τις οποίες υποφέρουμε τόσο συχνά, και τα κατάτεξε σε επτά κύριες ομάδες, με διάφορες υποδιαιρέσεις σε κάθε ομάδα.  

Πίστευε ότι όλες οι ασθένειες είναι αποτέλεσμα της εσωτερικής σύγκρουσης που βιώνει ο κάθε ένας από εμάς.

Καθώς είναι δύσκολο να εντοπίσουμε και να παραδεχτούμε μόνοι μας τα αρνητικά συναισθήματα μας, μπορούμε να λάβουμε βοήθεια από διάφορες μεθόδους προκειμένου να ισορροπήσουμε ξανά.

Τα Ανθοϊάματα είναι δροσοσταλίδες λουλουδιών και η τελική τους σύσταση δεν περιέχει φυσικές ή χημικές ουσίες, αλλά μόνο το ενεργειακό αποτύπωμα του άνθους που χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή τους, στο νερό.

Αυτόν τον μέγα καταλύτη μετάδοσης ενέργειας, πληροφορίας και επομένως θεραπείας, στον οργανισμό μας.

Ο Μπαχ έλεγε ότι η δράση τους είναι σαν την ωραία μουσική, που ανυψώνει τη φύση μας και μας φέρνει πιο κοντά στην Ψυχή μας, χαρίζοντάς μας ειρήνη και ανακούφιση.

Τι μπορεί ένα άτομο να περιμένει όταν αρχίσει να τα χρησιμοποιεί για τον εαυτό του;

Ένα άτομο μπορεί να παρατηρήσει μια καλύτερη διαχείριση καθημερινών καταστάσεων που νοιώθει να τον βαραίνουν και να τον κάνουν αδύναμο. Τα ιάματα μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα.

Σιγά σιγά μπορεί να αντιληφθεί μια διαφορετική θέαση των καταστάσεων αυτών, που οδηγεί σε βαθύτερες αλλαγές και πιο μόνιμη εξισσορόπηση.

Ποιος μπορεί να τα πάρει;

Τα Ανθοιάματα του Μπάχ δεν έχουν γεύση ή χρώμα.

Μπορείς να τα λάβεις μόνα τους ή σε συνδυασμό με φαρμακευτική αγωγή.

Δεν αντιδοτούν, δεν έχουν παρενέργειες, δεν υπάρχουν αντενδείξεις, δεν είναι εθιστικά.

Έχουν δράση σε νεογέννητα, σε ζώα, σε φυτά και σε ανθρώπους σε κώμα.

Διαβάστε επίσης: Το νευρικό σύστημα του εντέρου

Δείτε επίσης: Bach Original Flower Essence Remedies

Leave a comment

Send a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *