Αλκαλική Αποτοξίνωση και τα οφέλη της για την υγεία

Αλκαλική Αποτοξίνωση και τα οφέλη της για την υγεία

Αλκαλική Αποτοξίνωση και Υγεία

Η συσσώρευση στον οργανισμό βλαβερών για την υγεία ουσιών ονομάζεται τοξίνωση.

Οι ουσίες αυτές συσσωρεύονται κυρίως στο λιπώδη ιστό μας, αλλά είναι παρούσες σε όλους τους ιστούς.

Το σώμα μας, για να απαλλαγεί από αυτές, αποτοξινώνεται διαρκώς μέσα από τα διάφορα απεκκριτικά όργανα (κυρίως το ήπαρ, το έντερο, τα νεφρά και το δέρμα) και τους μηχανισμούς που διαθέτει.

Σήμερα, όμως, λόγω της κακής διατροφής, της ρύπανσης, του αυξημένου στρες, των τοξικών που υπάρχουν στο περιβάλλον και της ηλεκτρομαγνητικής επιβάρυνσης, η φυσική αυτή διαδικασία του οργανισμού επιβραδύνεται.

Μάλιστα, τα τελευταία 130 χρόνια έχουν δημιουργηθεί 110.000 νέα συνθετικά χημικά, από τα οποία μόνο τα 25.000 θεωρούνται σχετικά ασφαλή.

Υπάρχουν τοξίνες στο φαγητό και νερό που καταναλώνουμε και στον αέρα που αναπνέουμε.

Ακόμη και το δικό μας σώμα παράγει τοξίνες ως αποτέλεσμα των πολλών μεταβολικών διεργασιών του που σας κρατούν ζωντανούς.

Η συσσώρευση τοξινών στον οργανισμό μπλοκάρει το μεταβολισμό και μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα και δυσάρεστα συμπτώματα όπως:

  • Δυσκοιλιότητα
  • Φουσκώματα στόμαχού και εντέρων
  • Αίσθημα εξάντλησης
  • Κακή διάθεση
  • Πονοκεφάλους
  • Παχυσαρκία

Μπορεί ακόμα να επιβαρύνει ορισμένες ασθένειες, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, τα καρδιαγγειακά προβλήματα, ο διαβήτης.  

Όλοι μας χρειαζόμαστε αποτοξίνωση

Η αποτοξίνωση είναι μια διαδικασία κατά την οποία αφαιρούνται οι συσσωρευμένες τοξίνες στο σώμα μας μέσα από αλλαγές στον τρόπο διατροφής, αλλά και στον τρόπο ζωής μας (π.χ. περιορισμός του στρες, περισσότερη άσκηση).

Η αλκαλική αποτοξίνωση είναι μια ευκαιρία να αποφύγουμε την κατανάλωση τροφίμων ζωικής προέλευσης (π.χ. κόκκινου κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων), ώστε να βελτιώσουμε το λιπιδαιμικό μας προφίλ.

Ωστόσο επειδή αυτές οι τροφές παρέχουν στον οργανισμό πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, η αποτοξίνωση δεν πρέπει να γίνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αλκαλική αποτοξίνωση – ποια είναι τα πλεονεκτήματα της;

  • Καθαρισμός πεπτικού σωλήνα από συσσωρευμένα απόβλητα και ζυμωτικά βακτήρια
  • Πραγματοποίηση καθαρισμού ήπατος, των νεφρών και του αίματος, κάτι που δεν είναι δυνατό κατά τη διάρκεια των κανονικών διατροφικών συνηθειών  
  • Η διανοητική διαύγεια βελτιώνεται καθώς μειώνεται η υπερφόρτωση των χημικών ουσιών και των πρόσθετων τροφίμων
  • Μειωμένη εξάρτηση από ουσίες τις οποίες ο οργανισμός συνηθίζει, όπως η ζάχαρη, η καφεΐνη, η νικοτίνη, το οινόπνευμα και τα ναρκωτικά
  • Το μέγεθος του στομάχου επιστρέφει στο φυσιολογικό καθώς οι κακές διατροφικές συνήθειες σταματούν
  • Το ορμονικό σύστημα ενισχύεται, το οποίο ισχύει ιδιαίτερα για τις αυξητικές ορμόνες
  • Τόνωση και ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος
  • Απώλεια σωματικού βάρους  
  • Υψηλά επίπεδα ενέργειας
  • Καθαρό και λαμπερό δέρμα
  • Χαμηλά επίπεδα άγχους και έντασης
  • Μειωμένη κυτταρίτιδα
  • Καλή σωματική τόνωση
  • Αίσθηση χαλάρωσης

Τι περιέχει μια Αλκαλική Αποτοξίνωση;

Στην αλκαλική αποτοξίνωση προτείνεται να καταναλώνεται όσο το δυνατόν περισσότερα ωμά τρόφιμα και λαχανικά, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 1-3 χυμούς λαχανικών καθημερινώς.

Ο χυμός καρότου έχει ισχυρή επίδραση στο πεπτικό σύστημα, παρέχει ενέργεια, χρησιμεύει ως σημαντική πηγή ορυκτών, προωθεί την κανονική αποβολή, έχει διουρητικές ιδιότητες και βοηθά στη δημιουργία υγιών ιστών, δέρματος και δοντιών.

Ο χυμός σέλινου λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικά, έχει αντιφλεγμονώδης ιδιότητες και συμβάλλει στην πρόληψη διαφόρων ασθενειών.

Για αυτό συστήνουμε τους χυμούς καρότου μαζί με χυμό παντζαριού και λίγο σέλινο, φρέσκο μαϊντανό, μαρούλι, σέσκουλο, λάχανο, σπανάκι, αγγούρι, πράσινο πιπέρι, κολοκυθάκι ή οποιοδήποτε άλλο πράσινο λαχανικό.

Τα παντζάρια βοηθούν στον καθαρισμό του αίματος και τους νεφρούς – και εξάλλου στη φύση, τα ομοιογενή χρώματα δεν εμφανίζονται τυχαία – δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το κόκκινο παντζάρι επηρεάζει το αίμα!

Όλα τα πράσινα λαχανικά περιέχουν χλωροφύλλη, η οποία είναι πολύ οξυγονωτική για το σώμα.

Είναι επίσης ένα αποτελεσματικό αντισηπτικό, διεγερτικό κυττάρων, ερυθροποιητικό και αναζωογονητικό – βοηθώντας έτσι στην ταχύτερη απομάκρυνση της τοξικής λάσπης.

Όλα τα πράσινα λαχανικά και φρούτα είναι επίσης εξαιρετικά πλούσια σε ζωντανά ένζυμα.

Προτείνουμε ότι κάθε γεύμα πρέπει να ξεκινά με ωμά φρούτα ή λαχανικά, καρυκεύματα με λίγο λεμόνι, τζίντζερ, σκόρδο, καρύδα ή άλλα βότανα της επιλογής σας.  

Με αυτόν τον τρόπο, είναι διαθέσιμα για την πέψη του λίπους, των πρωτεϊνών και των υδατανθράκων από το γεύμα που ακολουθεί.

Αυτά τα ένζυμα στα λαχανικά ελέγχουν ή περιορίζουν την ποσότητα των αποβλήτων που εναποτίθενται στα λιποκύτταρά σας.

Θυμηθείτε να μασάτε καλά όλα τα τρόφιμα.  

Μπορείτε να καταναλώσετε όσες ποσότητες φρούτων και λαχανικών επιθυμείτε αλλά είναι καλύτερο να τρώτε μόνο όταν αισθάνεστε πεινασμένοι.

Θα πρέπει να πλένετε όλα τα φρούτα και τα λαχανικά με λίγο ξύδι (λευκό ή κόκκινο) έτσι ώστε να βοηθήσετε να ξεπλυθούν τα τυχόν υπολείμματα φυτοφαρμάκων και στη συνέχεια να τα ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα διατροφικά προγράμματα αποτοξίνωσης δεν ενδείκνυνται για εγκύους, γυναίκες που θηλάζουν, άτομα με χρόνια προβλήματα, άτομα που μπορεί να νιώθουν αδυναμία ή που βρίσκονται σε περίοδο ανάρρωσης. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα αποτοξίνωσης, συμβουλευτείτε τους σωστούς και εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας. 

Διαβάστε επίσης: Αλκαλική Διατροφή – Το κλειδί για τη μακροζωία και την καταπολέμηση των χρόνιων παθήσεων

Leave a comment

Send a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *