5 Κορυφαίες Αφροδισιακές Τροφές

5 Κορυφαίες Αφροδισιακές Τροφές

Υπάρχουν τροφές που ονομάζονται αφροδισιακές τροφές δηλαδή μπορούν να προσφέρουν ενέργεια, διέγερση και να συμβάλουν στην αναπαραγωγή.

Οι τροφές που καταναλώνουμε έχουν άμεσο αντίκτυπο στη σεξουαλική μας ζωή.

Μπορούν να επηρεάσουν:

 • τις ορμόνες
 • την εγκεφαλική λειτουργία
 • τα επίπεδα ενέργειας
 • στρες του οργανισμού

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου εορτάζεται στις 14 Φεβρουαρίου κάθε χρόνο.

Σηματοδοτεί για τα ζευγάρια την έκφραση των συναισθημάτων της αγάπης.

Θεωρείται η πιο ερωτική γιορτή καθώς φέρνει μια ζεστασιά στα μέσα του χειμώνα ενθαρρύνοντας τη στοργή μέσω διαφόρων δώρων όπως σοκολάτες, λουλούδια και μια μορφή ρομαντισμού.

Στις 14 Φεβρουαρίου εορτάζεται η μνήμη του καθολικού ιερέα Βαλεντίνου, ο οποίος μαρτύρησε για την πίστη του Via Flaminia, το 270 μ.Χ. στους διωγμούς του αυτοκράτορα Κλαύδιου.

Ο Βαλεντίνος καταδικάστηκε σε θάνατο, επειδή τελούσε γάμους ανάμεσα σε ζευγάρια, διαδίδοντας και στερεώνοντας έτσι τη χριστιανική πίστη.

Υπάρχουν τρόφιμα που αποδεικνύονται και επιστημονικά ότι περιέχουν συγκεκριμένα συστατικά, τα οποία ενισχύουν αποτελεσματικά τη σεξουαλικά λειτουργία και μεγαλώνουν την ερωτική επιθυμία.

Ποιες είναι οι αφροδισιακές τροφές;

Μήλα – Στα αρχαία χρόνια, ο άνδρας έδινε ένα μήλο σαν σύμβολο καρπού της αγάπης του προς την σύντροφο του.

Στη σκανδιναβική μυθολογία, το μήλο είναι σύμβολο αιώνιας νιότης και ομορφιάς, ενώ στον παράδεισο της μυθολογίας των Kελτών, τα μήλα είναι οι καρποί της λήθης ή της αναγέννησης.

Τα «μήλα των Εσπερίδων» λεγόταν ότι εξασφάλιζαν νιότη και αθανασία. Προσφέρθηκαν στην Ήρα ως γαμήλιο δώρο όταν παντρεύτηκε τον Δία και τα προτιμούσαν ιδιαίτερα στις αθηναϊκές γαμήλιες τελετές.

Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Archives of Gynecology and Obstetrics υποστήριξε ότι η κατανάλωση ενός μήλου την ημέρα μπορεί να ενισχύσει τη σεξουαλική ευχαρίστηση σε υγιείς γυναίκες.

Τα μήλα περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις φυτοοιστρογόνων, μαζί με πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην ενίσχυση της ροής του αίματος.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η ένωση phloridzin, που βρίσκεται στα φύλλα των μήλων, μπορεί να είναι υπεύθυνη για αυτά τα ερωτικά αποτελέσματα.

Η phloridzin ένα φυσικό φυτοοιστρογόνο που βρίσκεται στα φυτά, είναι παρόμοια με τη γυναικεία σεξουαλική ορμόνη οιστραδιόλη.

Από τις γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη, εκείνες που κατανάλωναν τουλάχιστον ένα μήλο την ημέρα ανέφεραν υψηλότερα επίπεδα φυσικής λίπανσης και σεξουαλικής λειτουργίας, που σχετίζονται με αυξημένη ικανοποίηση με στη σεξουαλική τους ζωή.

Μάκα – Το μάκα χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για θεραπευτικούς λόγους και κυρίως για να ενισχύσει τη γονιμότητα και τη σεξουαλική ορμή.

Ανήκει στα σταυροειδή λαχανικά και φύεται αποκλειστικά στις Άνδεις του Περού. Πιστεύεται ότι ανήκει στις αφροδισιακές τροφές λόγω των ιδιοτήτων του.

Έρευνες αναφέρουν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανδρική γονιμότητα καθώς βελτιώνει την ποσότητα όσο και την ποιότητα του σπέρματος.

Άλλες μελέτες αναφέρουν ότι μπορεί να αυξήσει τη σεξουαλική επιθυμία στους άνδρες και να μειώσει τη σεξουαλική δυσλειτουργία σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.

Γαρίφαλο – Τα γαρίφαλα είναι τα αρωματικά μπουμπούκια ανθέων του δέντρου Syzygium aromaticum, που προέρχονται από την Ινδονησία.

Τα γαρίφαλα έχουν τιμηθεί για αιώνες για τις αρωματικές τους ιδιότητες, καθώς και για φαρμακευτικούς σκοπούς.

Έρευνες αναφέρουν ότι το γαρίφαλο μπορεί να οδηγήσει σε:

 • αυξημένο ενδιαφέρον των ανδρικών σεξουαλικών διαταραχών
 • αυξημένη σεξουαλική διέγερση
 • μεγαλύτερο έλεγχο στην εκσπερμάτωση

Μοσχοκάρυδο – Ο αποξηραμένος πυρήνας Myristica κάνει πολλά περισσότερα από το να δίνει γεύση στο φαγητό.

Στην Ινδική αγιουρβεδική ιατρική το μοσχοκάρυδο θεωρείται ισχυρή αφροδισιακή τροφή που αυξάνει κυρίως τον ερωτικό αισθησιασμό και ενισχύει την ερωτική επιθυμία.

Ταιριάζει μάλιστα περισσότερο στη γυναικεία φύση. Ωστόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την αδύναμη στύση του άνδρα.

Μια μελέτη στην Ινδία επικύρωσε αυτήν την παράδοση συγκρίνοντας τις επιδράσεις του μοσχοκάρυδου με το φάρμακο sildenafil citrate.

Αυτό το φάρμακο είναι ένα αγγειοδιασταλτικό που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το εκχύλισμα μοσχοκάρυδου παρείχε σημαντική και διαρκή αύξηση τόσο της λίμπιντο όσο και της ισχύος της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας.

Chlorophytum borivilianum – Ινδικό βότανο, γνωστό για αιώνες για:

 • την ενίσχυση της ανδρικής λίμπιντο
 • σεξουαλικής διέγερσης
 • πρόωρης εκσπερμάτωσης
 • θεραπείας της ανδρικής ανικανότητας

Διαβάστε επίσης: Υπάρχουν καλές τροφές για τους πνεύμονες σας;

Leave a comment

Send a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *