Το Novamyl BestBite αυξάνει τη διάρκεια ζωής του ψωμιού

Το Novamyl BestBite αυξάνει τη διάρκεια ζωής του ψωμιού

Το Novamyl BestBite είναι ένα νέο συστατικό ψησίματος, ιδανικό για αρτοσκευάσματα, παρουσίασε η εταιρεία Novozymes, με έδρα τη Δανία, λέγοντας ότι πρόκειται να αυξάνει τη φρεσκάδα και τη διάρκεια ζωής στα τρόφιμα.

Το νέο ενζυματικό συστατικό ψησίματος, το Novamyl BestBite, υπόσχεται να διατηρήσει την απαλή υφή, αλλά και την υγρασία των αρτοσκευασμάτων,

αλλά και να μειώσει την ανάγκη για προσθήκη ζάχαρης κατά 25 -75% χωρίς να επηρεάσει το επίπεδο γλυκύτητας ή τη γεύση.

Ένα ψωμί φτιαγμένο με Novamyl BestBite, μπορεί να διαρκέσει από 3 ως και 7 μέρες σε θερμοκρασία δωματίου,

σύμφωνα με δηλώσεις της Novozymes είπε στο Food Dive, αν και ο αριθμός μπορεί να διαφέρει εξαιτίας ορισμένων παραγόντων.

Oι καταναλωτές, ιδιαίτερα εν μέσω υψηλών επιπέδων πληθωρισμού, αναζητούν τρόπους να αυξήσουν τη διάρκεια ζωής των τροφίμων τους.

Για αυτό και η Novozymes προτείνει πως το συστατικό της Novamyl BestBite θα μπορούσε να μειώσει τη σπατάλη τροφίμων, αφενός:

  • αυξάνοντας τη διάρκεια ζωής του ψωμιού
  • μειώνοντας τον αντίκτυπο των καλλιεργειών, της επεξεργασίας των σιτηρών, της διαδικασίας ψησίματος, της συσκευασίας και της μεταφοράς.

Το BakeZyme® βοηθά να διατηρείται η ζύμη ελαστική και ενισχύει τη δομή της γλουτένης.

Τα ένζυμα είναι φυσικές πρωτεΐνες που δρουν ως καταλύτες για βιοχημικές αντιδράσεις, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα ποιοτικών βελτιώσεων στα αρτοσκευάσματα.

Για αιώνες, τα ένζυμα βοήθησαν τους αρτοποιούς να πάρουν το καλύτερο από τις πρώτες ύλες τους.

Τώρα, η οικογένεια των ενζύμων ψησίματος μας δίνει τη δυνατότητα στους αρτοποιούς και τους μύλους να παράγουν ένα καλύτερο και πιο νόστιμο προϊόν με συνέπεια.

Με τα χαρακτηριστικά που περιμένουν οι καταναλωτές όπως μια καλή δομή ψίχας, σταθερή εμφάνιση και βελτιωμένη διάρκεια ζωής.

Διαβάστε επίσης: Εναλλακτικά άλευρα χωρίς γλουτένη

Δείτε επίσης: Novamyl® – Pure magic